AGAMA & ROHANI, Bonus Shaklee, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Pengedar Sah Shaklee Sri Damai, Projek Buat Duit SMS, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Bisnes, Tips Murah Rezeki, Working At Home Mom

SOLAT DHUHA PEMBUKA PINTU-PINTU REZEKI

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramai duk sibuk mencari rezeki, tapi mereka lupa kepada Pemberi rezeki. Dah Dhuha belum semua rakan-rakan pembaca blog Kinah? Kalau belum masih sempat ni, at least 2 rakaat. Ada jugak yang tanya, boleh lagi ke Dhuha waktu sekarang? Pada Kinah mudah je. Islam ini tidak membebankan dan memberatkan. Selagi kita cuba dan buat yang terbaik, …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Amalan Menarik Rezeki, Shaklee Beserah, Shaklee Kuantan, Shaklee Sri Damai, Tips Bahagia, Working At Home Mom

BAGAIMANA KUSYUK DALAM SOLAT

Satu malam iaitu ketika peristiwa Israk Mikraj, baginda Nabi Muhammad SAW diangkat ke langit untuk urusan wahyu Allah. Dan antara perkara yang dibicarakan adalah SOLAT. Kita umat Nabi Muhammad SAW, umat akhir zaman.. diwajibkan untuk menunaikan solat sebanyak 50 waktu sehari semalam. Selepas berjumpa Nabi Musa A.S yang menasihatkan baginda supaya mohon dikurangkan waktu solat itu dengan Allah SWT. Sebab …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Doa, Doa ketika hujan, Doa Mustajab, Doa Tahajjud, Shaklee Kuantan, tips doa

DOA KETIKA HUJAN LEBAT

Alhamdulillah, hujan lebat di luar sana. Di hari jumaat penuh barakhah dari malam tadi lagi. Sekejap-sekejap berhenti. Sekejap lebat, rancak berdentam-dentum. Terasa sejuk mecucuk-cucuk ke tulang. Lantas ku tarik selimut meneruskan lena. Namun kasih Allah itu indah. Masih ada ruang untuk ku bangkit mengadapNya. Masih ada bahagia di kala sujud menyentuh kunci malam, di saat rintik-rintik rahmat membasahi bumi. Jom! …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Kisah Motivasi, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Berniaga, Tips Bersyukur, Working At Home Mom

KISAH TELADAN : PETANI MISKIN DENGAN KUDA PUTIHNYA

Assalamualaikum wbt.. Saya doakan semoga anda semua sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan berbahagia selalu di samping keluarga tercinta. Pagi ni, saya nak kongsikan satu kisah yang dipost dalam salah satu group saya. Mungkin dah pernah baca dan dengar kisah ini. Tapi, tak pe. Kita refresh supaya minda lebih positive. Kisah ni, saya memang copy direct untuk credit kepada …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Doa, Motivasi, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Working At Home Mom

DOA MENUSUK KALBU

Bismillahirahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt.. Jom! amin kan doa di bawah ini. Doa yang dikongsikan dari rakan group WhatsApp. Terima kasih, kepada penulisnya. “Ya Allah ingatkan kami bahawa sisα hίdυρ kami semakin pendek dan tidak semua yang kami ada boleh kami bawa ke kubur melainkan amal soleh kami.   Ya Allah ingatkan kami bahawa sehari berlalu, umur kami akan berkurang sehari dan …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Kisah Motivasi, Ramadhan Kareem, Shaklee Kuantan, Terawih

LEBIH AFDHAL JIKA WANITA BERTERAWIH DI RUMAH

Assalamualaikum wbt.. Entry ni, dah lama duk bertapa di draft. Baru hari ni, berkesempatan untuk edit dan publish setelah sekian lama. Semoga ia bermanfaat, buat wanita di luar sana terutama yang mempunyai anak-anak kecil. TERAWIH DI RUMAH LEBIH AFDHAL Wanita sebenarnya tidak digalakkan untuk bersolat jemaah di surau atau masjid.. orang perempuan lebih afdhal solat di rumah dan pahalanya adalah …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Maulidur Rasul. Salam Maulidur Rasul, Sunnah Rasulullah SAW

BERAPA RAMAI ANTARA KITA SAYANGKAN RASULULLAH??

Assalamualaikum wbt dan Salam Maulidur Rasul Ya Rasulullah, Kekasih Allah dunia/ akhirat. Terasa sebak pepagi cam nie. Sebak rasa diri terlalu jauh dengan Baginda Rasulullah SAW. Lagi sebak bila dengar lagu ini. Baca, nyanyikan dan hayatilah setiap bait-bait ayat ini. Letakkan dimanakah diri kita. CINTA NABI KEPADA UMMAT” “Alangkah indahnya hidup ini, Andai dapat ku tatap wajahmu, Kan pasti mengalir …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Maksud Bacaan dalam solat, Maksud Surah Al-fatihah, Motivasi, Surah Al-Fatihah

MALU : DAH TUA BONGKOK! TAK PERNAH TAHU APA YANG DIUCAPKAN

Assalamualaikum wbt.. SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.com sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat dan berbahagia selalu. Kita dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah. Saya teringat satu waktu ketika dahulu di tahun 2012. Saya pernah menghadiri satu kursus yang dianjurkan oleh pihak jabatan. Tak ingat dah apa tajuk kursus tue. Tapi, apa yang saya nak kongsikan di sini …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Makna dalam solat, Solat 5 waktu, Tazkirah, Tips Bahagia, Tips Kejayaan Dunia Akhirat

15 TAHUN SOLAT!! TAPI, TIDAK PERNAH KUSYUK

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua.. SMS doakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.bogspot.com sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat dan berbahagia di samping keluarga tercinta. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah. Syukur ke hadrat illahi dengan limpah kurniaNya yang terlalu besar dan tidak terhitung nilainya, kita masih berpeluang untuk bernafas di muka bumiNya yang fana ini. Alhamdulillah, …

Continue Reading