Berpantang dan Menyusu, Dapur Sakinah, Diari Azzahra, Ikan Bilis Sambal Tempoyak, Resepi, Serbuk ZAPA, Set Ibu Bersalin, Set Kurus, Shaklee Kuantan, Vitamin Shaklee

DAPUR SAKINAH : FIRST TIME MASAK IKAN BILIS SAMBAL TEMPOYAK

Assalamualaikum dan salam bahagia. Hari ni, saya terasa nak masak Ikan Bilis Masak Sambal Tempoyak. Dan ni lah hasilnya. Ok, lah for first time. Bahan-bahan : 1. Ikan bilis ikut suka hati 2. Bawang merah (saya guna yang dah blend 2 sudu makan)* 3. Bawang putih (guna yang dah blend jugak 1 sudu makan)* 4. Serbuk halia ZAPA (1 sudu …

Continue Reading
Berpantang dan Menyusu, Diari Azzahra, Set Bersalin, Shaklee Kuantan, Stok Susu, Susu Ibu, Tips Berniaga dari rumah, Vitamin Shaklee, Working At Home Mom

CABARAN WORKING AT HOME MOM (WAHM) BERANAK SATU

Bismillahirahmanirahim..Assalamualaikum dan salam bahagia.Apa khabar?Saya nak tanya.Apa anda rasa.. Bila disuruh campur susu tepung untuk si anak yang baru nak membesar? Hakikat susu badan melimpah ruah, sentiasa ada untuk anak kita. Lambat menyusu je bengkak. Kenapa?Alasannya senang nak tinggalkan anak bila pergi kerja. Bila ada kerja senang nak buat pinjaman perumahan.Hurmm..Ye ke, senang? Please.. lah. Ini mentaliti lapuk. Sedangkan dalam …

Continue Reading
Anak jaundice, Berpantang dan Menyusu, Diari Azzahra, Herba Ibu Bersalin, Kesan jaundice, Set Bersalin & Berpantang, Set Ibu Bersalin, Shaklee Kuantan, Vitamin Shaklee

DIARI AZZAHRA : TRAUMA SELEPAS BERSALIN ANAK SULONG

Assalamualaikum dan selamat malam. Selamat berhujung minggu. Ini kisah pagi tadi. Bila dah ada anak sorang.. mak cik pak cik, anak-beranak bawang tanya. Bila lagi nak ada adik?? Wow! Azzahra baru nak masuk 6 bulan, dorang dah request adik pulak. Dasyat betul lah orang-orang kita nie. Perut pun masih buncit, belum kempis. Bekas luka masih terasa ngilu. Stretch mark masih …

Continue Reading
Berpantang dan Menyusu, Cara atasi masalah sembelit, Diari Azzahra, Masalah Sembelit, Set Ibu Bersalin, Set Sembelit, Shaklee Kuantan

MASALAH SEMBELIT SELEPAS BERSALIN CAESAR

Assalamualaikum and Happy Weekend. Alhamdulillah.. baby Azzahra baru pas mandi, menyusu then tidur. Ibu dia perut memulas. Bila perut dah berusia nie, makan pedas-pedas dan berempah sikit terus rasa tak selesa selepas bangun dari tidur. Rasa nak pi flush je terus. Alarm auto recycle, pepagi buta. Adakah itu petanda tidak baik?? Bagi saya.. ia sangat baik sejak saya bersalin 4 …

Continue Reading
Berpantang dan Menyusu, Diari Azzahra, Kelebihan Susu Ibu, Pengedar Shaklee Kuantan, Set Ibu Bersalin

DIARI AZZAHRA : ZIARAH TOK KI ANGKAT DI BUKIT SAGU

Baby Azzahra Day-69 Assalamualaikum wbt.. Dua hari lepas, Azzahra, Ayah dan Ibu pi ziarah tok ki angkat kat Bukit Sagu selepas balik dari kenduri kahwin kat Beserah. Kiranya first time, Azzahra jumpa tok ki nya. Tok ki betul dah tak de. So, menumpang kasih tok ki angkat je lah. Nenek dengan tok ki tanya, dah berapa bulan? Ibu cakap baru …

Continue Reading
Anak jaundice, Baby Shaklee, Berpantang dan Menyusu, Bersalin Caesar, Diari Azzahra, Hikmah Bercukur, Majlis Cukur Rambut, Pengedar Shaklee Kuantan, Set Ibu Bersalin, Tips Cukur Rambut Bayi

DIARI AZZAHRA : FIRST TIME CUKUR RAMBUT

Assalamualaikum wbt.. Apa khabar? Saya mendoakan semoga anda semua sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga tercinta. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. Hari ni, saya nak share pengalaman pertama saya dan en.suami mencukur rambut baby sulong kami, Azzahra semalam. CUKUR RAMBUT Seminggu sebelum kami decide date nak cukur rambut Azzahra, suami cakap… “Sayang lah yang cukur rambut …

Continue Reading