Berani Berimpian, Jurnal Ariff Sakinah, Kaki Travel, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Shaklee Kuantan, Tips Travel, Travel

JOM ! REALISASIKAN IMPIAN UNTUK TRAVEL SAMBIL BERTADABBUR

Jom ! rancang perjalanan percutian kita. My MIND said, “TRAVEL SAKINAH”. Cam mana nak TRAVEL? Sepanjang hidup ni, yang paling jauh pun ko pernah pergi Kemboja dengan Thailand je pun. Itu pun zaman belajar dulu. Hurmm.. Cam mana? Mampu ke? Boleh ke? Bila? Dengan siapa? Berapa orang? Bajet berapa? Ok. Itu persoalannya. Sakinah, MINDA BAWAH SEDAR BERKATA. “Mimpi Ko tidak …

Continue Reading
Ibu GDM, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Promosi ESP, Radiance C + E, Set Bersalin & Berpantang, Set Kecantikan, Shaklee Kuantan, Skincare YOUTH Shaklee, Teknik Penyusuan Bayi, YOUTH, Youth Effect

KUSAMNYA MUKA AKU, HITAM BERJERAGAT. AKU MALU.. CANTIKNYA DIA, BURUKNYA AKU.

Youth Effect selepas 5 bulan. Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum. Untuk coretan kali ini mungkin mengambil masa yang agak panjang untuk korang habiskan bacaan perkongsian dari Kinah. Sebelum itu Kinah memohon maaf andai apa yang bakal korang baca nanti ada memberi rasa rendah diri, terhina mahupun perasaan malu yang tidak terbendung.Dan andai kata sepanjang jalan penceritaan nanti mungkin ada menyentuh hati dan perasaan …

Continue Reading
Cabaran Suri Rumah, Depression, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Set Penjagaan Wajah, Shaklee Kuantan, Tekanan Suri Rumah, Tips Mengelak dari Kemurungan, Wanita Stress, Youth Shaklee

9 PUNCA SURI RUMAH DEPRESS ATAU KEMURUNGAN

Hai, Assalamualaikum dan salam ceria.Depress ??Ada kajian menyatakan kemungkinan besar pada tahun 2020, semakin ramai rakyat Malaysia yang menyumbang kepada Sindrom Depress ini.Jangan ambil mudah dan buat tak endah. Kita perlu concern kepada setiap ahli keluarga. Terutama si suami kepada si isteri.Ok, Kinah notice. Punca kebanyakkan wanita hampir Depress atau Kemurungan ialah seperti di bawah ini.1. No Me-Time : Mereka …

Continue Reading
Cinch Shake, ESP, Gastrik, mealshakes, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Set Ibu Menyusu Shaklee, Shaklee Kuantan, Tips Berpuasa dan Menyusu, Tips Penyusuan Ibu, Vitamin Shaklee, Vivix

HARI KEDUA PUASA GANTI BAGI IBU MENYUSU

Cabaran Ibu Menyusu Berpuasa ganti. Bismillahirahmanirahim.. Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulillah.. hari ni, hari kedua Kinah berpuasa ganti. Bukan senang tapi kita kena fikir mudah je sebenarnya. (Masa dah suntuk, awal Mei 2019 dah nak masuk bulan Ramadhan). Pada Kinah ia satu cabaran besar sebab berpuasa ganti kali ni disamping still menyusukan anak 1 tahun 4 bulan. Anak yang setiap …

Continue Reading
Bisnes Shaklee, Ebook Tips Bisnes, Kelebihan Wanita Berniaga, Kerjaya Wanita, Peluang Berniaga Online, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Shaklee Kuantan, Tips Berjaya dalam Bisnes

WANITA BANGKIT BERNIAGA TAHUN 2019

Jom! wanita bangkit berniaga tahun 2019. Assalamulaikum dan salam ceria. Kisah tentang wanita kuat dan hebat : Wanita 1 : Bekerja sebagai konduktor bas setiap hari. Bila ditanya anak berapa orang, kenapa memilih pekerjaan itu? Jawapnya : Demi membesarkan anak-anak. Akak ditinggalkan suami tak bertanggungjawab. Anak perlu makan minum, pergi sekolah. Sekian then sekian. Wanita 2 : Bekerja bidang professional. …

Continue Reading
Bisnes Shaklee, Ebook Sorry Boss, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Shaklee Kuantan, Tips Berjaya dalam Bisnes, Tips Berniaga Online, Tips Bisnes

TIPS BISNES BERJAYA – FOKUS

Tips berjaya dalam bisnes ialah FOKUS. Kita cemburu melihat kejayaan orang lain. Dia disukai bos, disukai teman sepejabat. Dia lah juga yang bos duk puji. Dia lah yang selalu dapat perhatian lebih. Sedih dan kecewa. Cemburu. Cemburu tak salah untuk pembangunan diri. Cemburu yang sihat. Untuk menjadi lebih baik dari si dia. Jangan sampai cemburu dan hilang fokus. Yang kat …

Continue Reading
Dapur Sakinah, Energizing Soy Protein Powder, ESP, Life Working At Home Mom, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Promosi Shaklee, Resepi Masakan Jawa, Resepi Tempe, Shaklee Kuantan

DAPUR SAKINAH – SAMBAL TEMPE IN THE MAKING

Sambal Tempe sedia dimasak. Jom ! tengok resepi. Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu. Tengah hari ni, Kinah terlebih rajin pulak. Rasa nak masak Sambal Tempe. So, kita masuk dapur dan masak. Bahan-bahannya sangat simple dan mudah. Cuma menuntut kerajinan dan sedikit ketekunan Working-At-Home-Mom (WAHM) macam Kinah nie. Masa penyediaan lebih kurang 15 minit ke setengah jam sahaja. Actually resepi Tempe ni …

Continue Reading
Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Promosi Shaklee, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Berjaya, Tips Menjemput Rezeki, Tips Sihat

TIPS MENJEMPUT REZEKI – JAGA KEBERSIHAN DAN KEKEMASAN

Tips Menjemput Rezeki dan Bahagia. Kebersihan dan kekemasan sebahagian daripada Iman. Melambangkan peribadi diri seseorang. Ramai orang susah, mengabaikan perkara ini. #Bayangkan kalau tempat tinggal, tempat kerja kita, kenderaan kita bersepah, kotor, berkerak tak diambil cakna.. apa akan jadi? Malaikat Rahmat pun tak berani nak masuk. Yang sukanya syaitan jin yang sememang dari dulu sukakan perkara yang kotor dan jijik. …

Continue Reading
Bisnes Shaklee, Contoh Pencemaran Alam, Kepentingan Suplemen, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Program Jom Shaklee, Shaklee Kuantan, Tips Sihat, Vitamin Shaklee, Vivix

KEPENTINGAN MENJAGA KESIHATAN DAN PERSEKITARAN

Pencemaran dan radikal bebas di sekeliling kita. Bangun pagi bukak jendela. Dengan harapan ingin merasa udara segar pagi. Sekali bau asap kereta yang sedang dipanaskan enjinnya. So, korang bayangkan lah lama ke sekejap kan. Tiba-tiba terasa sesak lubang hidungku. Perghh! bau nya macam asap sembur nyamuk (fogging). Bukan niat mencari salah. Kita tak terlepas dari semua ini. Ni lah satu …

Continue Reading