Afnan Rosli, Metamorphosis, Mobile Spa The Walking Beauty, Perhimpunan Usahawan Terengganu, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Membina Kerjaya, TWB Kuantan

11 KESAN KEHIDUPAN SELEPAS KELAS METAMORPHOSIS

Metamorphosis membawa Ajaran Sesat? Saya tak nak kupas bab ini. Biarkan pihak yang lebih arif buat urusan sepatutnya. Kita chill. Sebab zaman sekarang, sepatah kata.. orang boleh hentam 10 kali lebih dasyat kalau buruk je yang dicari. Hehehe. Saya sentiasa ingat pesan Tuan Guru. “What ever it is after class kalau korang terjatuh, blur ke apa ke, always be Happy.” …

Continue Reading
Bisnes Shaklee, Peluang Bisnes 2019, Peluang Buat Duit Mobile Spa, Penawar Rawat Kencing Manis, Shaklee Kuantan, Terapi Sihat, Tips Bahagia, Working At Home Mom

CARA MENJEMPUT BAHAGIA – TERAPI PAGI

Jika mampu ke pantai, pergilah ke Pantai untuk Terapi.Tinggalkan segala bebenan kerja yang tak kan pernahhabis tue. Ni, Kinah ambil gambar kat Pantai Sepat,Kuantan. Tenang je, dengar ombak pagi. Bismillahirahmanirahim dan selamat pagi, salam sejahtera buat semua readers. Semoga anda sihat-sihat dan berbahagia selalu. Alhamdulillah. Pagi ni, Kinah nak share sedikit tips bagaimana untuk kita hidup happy, bagaimana menjemput bahagia …

Continue Reading
Afnan Rosli, Jutawan Shaklee, Metamorphosis, Metamorphosis Kuala Lumpur, Shaklee Kuantan, Shaklee Penang, Shaklee Utara, Tips Bahagia, Tips Menjadi Jutawan Berjaya, Training Spa di Penang

METAMORPHOSIS REBORN (PART 3)

Bismillahirahmanirahim. Alhamdulillah, Kinah panjatkan setinggi kesyukuran kepada Allah SWT sebab izinkan Kinah berada di sini untuk berkongsi kisah pengalaman sepanjang perjalanan Kinah attend kelas Metamorphosis Kuala Lumpur beberapa minggu lepas. Alhamdulillah, syukur kepadaNya sebab memilih Kinah bersama insan-insan hebat yang terpilih. For your information, bukan mudah taw nak join kelas ini sebab Tuan Afnan sangat menjaga masa dan energi beliau …

Continue Reading
Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Promosi Shaklee, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Berjaya, Tips Menjemput Rezeki, Tips Sihat

TIPS MENJEMPUT REZEKI – JAGA KEBERSIHAN DAN KEKEMASAN

Tips Menjemput Rezeki dan Bahagia. Kebersihan dan kekemasan sebahagian daripada Iman. Melambangkan peribadi diri seseorang. Ramai orang susah, mengabaikan perkara ini. #Bayangkan kalau tempat tinggal, tempat kerja kita, kenderaan kita bersepah, kotor, berkerak tak diambil cakna.. apa akan jadi? Malaikat Rahmat pun tak berani nak masuk. Yang sukanya syaitan jin yang sememang dari dulu sukakan perkara yang kotor dan jijik. …

Continue Reading
Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Promosi Shaklee, Shaklee Kuantan, The Walking Beauty, Tips Bahagia, Tips Berjaya, Tips Sihat

TIPS BERJAYA – DESIGN HIDUP

Tips Bahagia – Design Hidup anda. Alhamdulillah sampai Kuantan, selepas singgah ambil angin Sweet Island Village tadi. Tadi dalam kereta borak dengan husband. Co-pilot walau 3/4 perjalanan tidur bangun, tidur bangun. “Apa planning abang 2019?” Then, Kinah tambah. “Dalam hidup ni banyak perkara bukan di bawah kuasa kita. Sangat banyak perkara yang kita tak terduga.” Kawan sebaya Kinah ramai dah …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Bonus Shaklee, Pengedar Sah Shaklee Kuantan, Pengedar Sah Shaklee Sri Damai, Projek Buat Duit SMS, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Bisnes, Tips Murah Rezeki, Working At Home Mom

SOLAT DHUHA PEMBUKA PINTU-PINTU REZEKI

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramai duk sibuk mencari rezeki, tapi mereka lupa kepada Pemberi rezeki. Dah Dhuha belum semua rakan-rakan pembaca blog Kinah? Kalau belum masih sempat ni, at least 2 rakaat. Ada jugak yang tanya, boleh lagi ke Dhuha waktu sekarang? Pada Kinah mudah je. Islam ini tidak membebankan dan memberatkan. Selagi kita cuba dan buat yang terbaik, …

Continue Reading
AGAMA & ROHANI, Amalan Menarik Rezeki, Shaklee Beserah, Shaklee Kuantan, Shaklee Sri Damai, Tips Bahagia, Working At Home Mom

BAGAIMANA KUSYUK DALAM SOLAT

Satu malam iaitu ketika peristiwa Israk Mikraj, baginda Nabi Muhammad SAW diangkat ke langit untuk urusan wahyu Allah. Dan antara perkara yang dibicarakan adalah SOLAT. Kita umat Nabi Muhammad SAW, umat akhir zaman.. diwajibkan untuk menunaikan solat sebanyak 50 waktu sehari semalam. Selepas berjumpa Nabi Musa A.S yang menasihatkan baginda supaya mohon dikurangkan waktu solat itu dengan Allah SWT. Sebab …

Continue Reading
Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Working At Home Woman

START YOUR DAY WITH A MILLION OF SMILES

Assalamualaikum dan salam Dhuha semua. Jom! bersyukur. Basahkan bibirmu dengan zikrullah dan hiasi hari mu dengan senyuman. Berapa ramai antara kita mampu tersenyum pagi nie? InsyaAllah pasti sahabat saya semua mampu tersenyum. Senyumlah wahai sahabat walau pagimu diuji dengan limpahan kasih sayang yang penuh rahmat. Syukuri lah. Jom! senyum untuk saling memberi antara satu sama lain. Mentor saya cakap, tak …

Continue Reading
Minyak Ikan, Omega-3, Promosi Shaklee Oktober 2016, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips ibubapa, Vitamin C, WORKING-AT-HOME-WOMAN (WAHW)

SOLUSI KELUARGA : ANAK SAKIT IBU SUSAH HATI

Setiap hari kita mendengar bermacam-macam bicara dan luahan hati seorang wanita. Wanita itu mungkin, sahabat kita, jiran kita, saudara-mara kita, pensyarah kita, cikgu kita, ofismate kita, kawan kepada kawan kita dan sesiapa sahaja mereka. Ada yang positive dan ada yang negative. Kalau yang dah berkeluarga dan mempunyai anak kecil, mesti menceritakan masalah anak yang sakit, anak yang perlu check in …

Continue Reading