Minyak Ikan, Omega-3, Promosi Shaklee Oktober 2016, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips ibubapa, Vitamin C, WORKING-AT-HOME-WOMAN (WAHW)

SOLUSI KELUARGA : ANAK SAKIT IBU SUSAH HATI

Setiap hari kita mendengar bermacam-macam bicara dan luahan hati seorang wanita. Wanita itu mungkin, sahabat kita, jiran kita, saudara-mara kita, pensyarah kita, cikgu kita, ofismate kita, kawan kepada kawan kita dan sesiapa sahaja mereka. Ada yang positive dan ada yang negative. Kalau yang dah berkeluarga dan mempunyai anak kecil, mesti menceritakan masalah anak yang sakit, anak yang perlu check in …

Continue Reading
Ibu & Anak, Shaklee Kuantan, Sustained Release Vita C, Tips Penjagaan Gigi, Vitamin C, Vitamin Sakit Gigi

SAKITNYA..!! GUSI BENGKAK

Assalamualaikum WBT.. Hari ni nak cerita pasal gigi dan gusi. Sakitnya… bila gusi bengkak. Nak nangis. Tak lalu nak makan. GUSI BENGKAK GARA-GARA GERAHAM BONGSU Siapa dah rasa diri berusia tapi tiba-tiba gusi bengkak. Sampai demam berhari-hari. Gara-gara geraham bongsu yang nak tumbuh keluar. Dia lambat matang dari orang lain. Huhuhu.. Saya pernah bengkak gusi kat geraham bongsu masa usia …

Continue Reading
Collagen Powder, Kurus Sihat & Cantik, Sustained Release Vita C, Vitamin C

TIPS KESIHATAN DAN KECANTIKKAN : KOLAGEN DARI VITAMIN C

Assalamualaikum dan salam bahagia semua 🙂 SMS doakan semoga sahabat pengunjung dan blogger semua sentiasa dipermudahkan urusan olehNya dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah supaya dapat berkongsi bersama mereka yang memerlukan. Selain itu, kita dapat memartabatkan ekonomi keluarga dan agama. InsyaAllah. Kecantikkan memang tak dapat dipisahkan dalam jiwa setiap wanita. Cantik nie, subjektif untuk diterangkan. Ada yang semulajadi cantik. Ada …

Continue Reading
Kulit Jeragat, Kulit Kusam, Kulit tak bermaya, Set Detox, Set Kecantikkan Wajah, Set Penjagaan Wajah, Vitamin C, Vitamin Cantik

TENSION!! KULIT KUSAM DAN TAK BERMAYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Salam November 2015. SMS doakan semoga kita semua sentiasa sihat dan berbahagia selalu di samping keluarga tersayang. Dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah. Kulit muka kusam dan tak bermaya, buatkan diri kita tidak selesa. Stress dan susah hati. Keadaan ini membuatkan diri SMS stress. Normal lah perempuan.. tak dapat dipisahkan dengan kecantikkan. Ia dah sebati …

Continue Reading
Jerebu, Musim Jerebu, Natural Orange, Omega Guard, Omega-3, Performance Drink, Tips Kesihatan, Tips Kesihatan KKM, tips Musim Jerebu, Vitamin C, Vitamin E

7 TIPS PEMAKANAN SIHAT SEMASA MUSIM JEREBU

IPU Jerebu di Shah Alam. Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua pengunjung blog sakinahms.blogspot.my.. SMS doakan anda semua sihat dan ceria selalu disamping keluarga tercinta. InsyaAllah. Sekarang, terlalu kerap notis penutupan dan penangguhan sekolah terpaksa dikeluarkan kerana fenomena Jerebu yang semakin parah. Hari demi hari jerebu menebal dan menyesakkan ruang pernafasan kita. Sesungguhnya, setiap musibah yang berlaku adalah peringatan dari …

Continue Reading