Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Working At Home Woman

START YOUR DAY WITH A MILLION OF SMILES

Assalamualaikum dan salam Dhuha semua. Jom! bersyukur. Basahkan bibirmu dengan zikrullah dan hiasi hari mu dengan senyuman. Berapa ramai antara kita mampu tersenyum pagi nie? InsyaAllah pasti sahabat saya semua mampu tersenyum. Senyumlah wahai sahabat walau pagimu diuji dengan limpahan kasih sayang yang penuh rahmat. Syukuri lah. Jom! senyum untuk saling memberi antara satu sama lain. Mentor saya cakap, tak …

Continue Reading
Shaklee Kuantan, tanggungjawab suami isteri, Tips Bahagia, Working At Home Woman

WANITA KELENDAN ITU HEBAT

WANITA ITU HEBAT Sedang duk mengemas SOHO, tiba-tiba teringat seorang kakak kalendan bas rapid KL beberapa tahun lepas. Orangnya tinggi, kurus dan sempoi je. Lengkap berbaju kerja hariannya. Masa tue, saya menginap di sebuah rumah flat di Bandar Tasik Selatan. Saya keluar awal pagi berjalan ke perhentian bas untuk ke Hentian Komuter di Sungai Besi. Nak ke Shah Alam. So, …

Continue Reading
Bisnes Online, Shaklee Kuatan, Tips Bahagia, Tips Pengurusan Masa, Tips Pengurusan Perniagaan, Working At Home Woman

3 CABARAN BEKERJA DI RUMAH YANG PERLU DIKUASAI

Assalamualaikum wbt.. Saya mendoakan semoga anda semua sentiasa dipermudahkan segala urusan dan pekerjaan. Anda kaya dan berjaya. 3 CABARAN BEKERJA DI RUMAH YANG PERLU DIKUASAI Jika anda perhatikan mungkin ramai antara kenalan kita yang berniaga secara online di kediaman masing-masing. Mereka selalu je online termasuk lah saya sendiri. Setiap hari ada je keluar naik kat wall kita kan. Tak kurang …

Continue Reading
BM, Penulisan, Shaklee Kuantan, Tips penulisan, Working At Home Woman

TIPS UNTUK MENJADI PENULIS BERJAYA

Assalamualaikum WBT.. Saya mendoakan semoga sahabat semua berbahagia dan sentiasa dirahmati Allah dunia akhirat. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dhisab. TIPS UNTUK MENJADI PENULIS BERJAYA Cita-cita saya masa kecik dulu, nak jadi seorang penulis novel. Sebab saya suka membaca buku-buku cerita. Dapat jadi penulis blog sendiri pun dah bersyukur. Blog ni macam buku jugak. 1 entry bersamaan 1 …

Continue Reading
Ayah&Ibu, Glucose Kits, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Vivix, Working At Home Woman

TIPS MENJAGA IBU BAPA KENCING MANIS

Assalamualaikum wbt.. Saya mendoakan semoga anda semua sentiasa berada dalam lindungan dan payung rahmat Allah SWT. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. TIPS MENJAGA IBU BAPA KENCING MANIS Kepada anak-anak di luar sana, anda boleh dapatkan kits comel ini untuk emak ayah kita yang tersayang, di mana-mana farmasi atau juga secara online. Beli yang lengkap 1 set, ada …

Continue Reading
bayar hutang, Ebook Sorry Boss, Rahsia Berhenti Kerja, Tips Bahagia, Working At Home Woman

HUTANG ! JANGAN DIBUAT MAINAN

Assalamualaikum wbt..Kecian mamat nie. Jadi kes Viral (Boleh baca di sini). Saya pun ada kisah lebih kurang sama. Saya ada kenal sorang hamba Allah nie, bila kawan dia susah.. mesti cari dia. Pinjam duit beribu-ribu. Si hamba Allah ni, masih membujang. Si kawan tu dah nikah.. Dah ada anak. Dan nikah pulak lagi sorang. Bila mintak bayar hutang cakap tak …

Continue Reading
Multi-Network-Marketing, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips Perniagaan, Working At Home Woman

KISAH PENJUAL TAUHU YANG ROSAK

Assalamualaikum wbt.. Saya pernah dengar kisah ni, berulang kali. Mungkin, masih ramai yang belum tahu. Jom! saya share untuk penghayatan sahabat pembaca blog sakinahms.blogspot.my semua. KISAH PENJUAL TAUHU Ada seorang penjual tauhu yg setiap hari dia menjual dagangannya ke pasar. Untuk sampai ke pasar, ia perlu naik kenderaan awam. Manakala untuk sampai ke jalan raya, dia perlu melalui pematang sawah. …

Continue Reading
Peluang Perniagaan, Rumahku Syurgaku, Salam Syawal, Selamat Hari Raya, Syawal 1437Hijrah, Tips Bahagia, Tips Berniaga, Working At Home Woman

HATI MANUSIA MILIK ALLAH

Assalamualaikum wbt.. Saya mendoakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan berbahagia selalu di samping keluarga tersayang. Kita dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah. Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Sewaktu saya pulang dari Terengganu, saya belajar sesuatu sebagai orang pembeli dan musafir di jalanan. Saya merupakan seorang peniaga yang masih dikatakan newbie …

Continue Reading
INCOME SHAKLEE, KELEBIHAN SHAKLEE, Multi-Network-Marketing, Shaklee Kuantan, Tips Bahagia, Tips bekerja dari Rumah, Working At Home Mom, Working At Home Woman

INSAN SKEPTICAL MLM TERPAKSA BERJAYA BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam 25 Syaaban dari Small Office Home Office (SOHO). Saya doakan semoga anda semua diberikan kesihatan dan kemudahan yang berpanjangan oleh Allah SWT dunia dan akhirat. InsyaAllah. Jom! tonton dan dengar perkongsian oleh salah seorang mentor saya iaitu Master Nur Laila yang sangat anti dengan bisnes Multi Level Marketing (MLM). Bagaimana dari kecil beliau sudah terbiasa dan terdedah …

Continue Reading